USP+35 års erfaring i branchen

USP Dag-til-dag levering​

USPArbejder i Danmark og udlandet

Simodrive

​På de fleste CNC styrede drejebænke, bearbejdnings maskiner, stanse maskiner og laserskære maskiner, med en Sinumerik styring på, er der også en eller anden form for Simodrive’s. Simodrive, er et Siemens produceret Servodrev, som styrer og regulerer aksebevægelserne.

Eftersyn og fejlsøgning på simoreg servodrev

Gennem årene ar der udviklet mange forskellige Simodrive styringer, nogen af de første er dem der hedder Simoreg, der er nogle ældre Thyristor styrede DC - Servodrev, af typen 6RA24, 6RA26 og 6RA27, samt 6RA70. Jeg kan fejlsøge og lave service- eftersyn på disse Simoreg servodrev. Ved et service eftersyn på disse Simoreg servodrev, kontrolleres for løse ledningsforbindelser og blæsere vil blive kontrolleret.

Er der fejl på et Simoreg servodrev, kan en sådan også findes og ofte udbedres. Der kan dog ved disse ældre Simoreg servodrev, være lidt af en opgave at finde reservedele, vil det skulle blive nødvendigt.

Simodrive 610, altså dem der hedder Simodrive 6SC61, er nogen af de første analoge AC servodrev fra Siemens. Ved et service på denne type Servodrev, kontrolleres naturligvis ledningsforbindelser, blæsere, interne spændinger, mellemkreds kondensatorer, strømforsyninger, bremsemoduler. Ved en fejlsøgning på disse 6SC61 servodrev, vil man ofte også komme igennem de fleste af disse punkter, og derved opdage andre fejl og mangler, der ikke umiddelbart har med den verserende fejl at gøre.

Simodrive 611a - en type i rækken af simodrives fra siemens

Disse Simodrive 611A servodrev består af 2 typer moduler, nemlig et Simodrive 611 effektmodul, som er det modul der sender spændingen ud til selve Servomotoren, og så Simodrive reguleringsmodulerne, som er moduler, hvor motormålesystemerne tilsluttes og som styres af Sinumerik styringen. Service eftersyn på Simodrive 611A, er kontrol af interne blæsere i Simodrive effektmodulerne. Kontrol af kabel- og lednings-tilslutninger. Simodrive 6SN1123-…. Er bestillingsnumrene på effektmodulerne. Simodrive 6SN1118-…. Er bestillingsnumre til reguleringsmodulerne. Fejlsøgning og fejlretning på Simodrive 611A servodrev udføres gerne. Reservedele til Simodrive 611A, kan efter hånden være til svære at skaffe ved Siemens.

Fejlsøgning på simodrive 611d

Simodrive 611D er det der oftest anvendes i dag, og det oftest sammen med Sinumerik 840D styringer. Ved et service eftersyn på Simodrive 611D kontrolleres især om alle kabel og ledningsforbindelser er i orden, interne blæsere i Simodrive 611D bliver også kontrolleret.

Fejlsøgning på Simodrive 611D, foregår ofte gennem de alarmer der fremkommer på Sinumerik styringer, som kan vise i hvilke retning man skal søge. Så mit store kendskab til især Sinumerik 840D styringer, gør at det er forholdsvis nemt for mig, at finde fejl på netop Simodrive 611D systemer. Simodrive 611D systemer består også af flere typer af moduler, lige som Simodrive 611A moduler gør. Kommunikationen mellem Sinumerik 840D og Simodrive 611D foregår via en BUS, mellem servodrevene og CNC styringen.

Resevedele til Simodrive 611D servodrev, kan oftest fremskaffes fra dag til dag. Typerne er bl.a. 6SN1118, 6SN123 og 6SN1124. ​

​Service eftersyn på simodruve 661u

Simodrive 611U, som står for Simodrive 611 Universal, er et Simdrive system som kan styres med analoge og digitale signaler. Oftest anvendes Simodrive 661U dog hvor der ikke er en egentlige CNC styring foran. Simodrive 611U systemet, anvender de samme Simodrive effektmoduler, som bruges i Simodrive 611D systemerne. Forskellen er de reguleringsmoduler der anvendes. Og Simodrive 611U bliver anvendt rigtig mange steder, som bl.a. erstatning for bl.a. de ældre Simodrive 611A moduler. Men oftest er det i større maskiner, som styres af en Simatic PLC. Kommunikationen mellem Simodrive 611U og en Simatic PLC, eller en Sinumerik 840DI foregår dog oftest via en PROFIBUS forbindelse.

Ved et service eftersyn på disse Simodrive 611U kontrolleres lige som på de andre Simodrive systemer, alle lednings- og kabel- forbindelser. Ligesom interne blæsere kontrolleres. Der vil også blive taget en data back-up, af de parametre der er i Simodrive 611U modulerne.

Fejlsøgningen og fejlretning på disse Simodrive 611U systemer, udføres som på de andre Simodrive systemer, og reservedele kan oftest fremskaffes fra dag til dag.

Eftersyn på sinamics servodrev

Simodrive 611 E/R moduler er Powersupply foran Simodrive servomoduler. Typerne på disse er 6SN1145 og 6SN1146 alt afhængig af om det er moduler med intern eller ekstern køling. Ved servide eftersyn på Simodrive 611 E/R, eller Simodrive 611 U/E moduler, kontrolleres diverse styre spændinger, så som 15VDC plus og minus og 24VDC plus og minus, og naturligvis lednings forbindelser. Fejlsøgning påSimodrive 61E/R og U/E moduler foretages gerne, og ombytnings og nye Simodrive 611 E/R og U/E moduler kan oftest fremskaffes fra dag til dag.

Sinamics er det seneste skud på stammen, af servodrev på Sinumerik styrede CNC maskiner. Sinamics modulerne kommunikere med Sinumerik styringen via en Ethernet forbindelse. Ved et service eftersyn på Sinamics servodrev bliver lednings- og stik- forbindelser naturligvis kontrolleret. Og i de Sinamics servomoduler, hvor der sidder en intern blæser, bliver den naturligvis også kontrolleret. Og der vil ogslive tage en data back-up af de data der ligger i Sinamics servomodulerne. Reservedele i form af ombytnings moduler, eller nye Sinamics moduler, vil oftest kunne fremskaffes fra dag til dag.

Med min store erfaring og mange års arbejde med Siemens CNC styringer, og tilhørende Simodrives af forskellige slags, er jeg godt rustet og påklædt, til at kunne yde jer som kunde, en kvalificeret service.

Skriv til os på aka@aka-service.dk eller ring til os på telefon 20 58 36 27 hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere.​ Du kan også udfylde vores kontaktformular.

FIRMAINFO

AKA-Service ApS

​​​

Hovedgaden Øst 6,

6500 Vojens

​​CVR: 37901229

Tlf.: 20 58 36 27

Mail: aka@aka-service.dk​

✩✩✩✩✩

Vurderet 5 ud af 5 stjerner

Baseret på anmeldelser fra Google